προορισμός…γεύση!

Αν και αγαπώ πολύ τις κρέπες και τα pancakes, οφείλω να ομολογήσω ότι πολύ σπάνια έχω το χρόνο να τα προετοιμάσω… Δεν είναι κουραστική η προετοιμασία της ζύμης, αλλά χωρίς να το καταλάβω έχω μια κουζίνα, «Βατερλό». Μπολ, δοσομετρητή, κουτάλες, μίξερ ή σύρμα, τηγάνι… και αφού τελειώσω συνεχίζω την αγγαρία στις εστίες… Βρήκα, λοιπόν, την πιο απλή λύση λερώνοντας μόνο ένα τηγάνι και… ένα πλαστικό μπουκάλι του νερού.

  1. Παίρνω ένα καθαρό μπουκάλι του νερού, και χρησιμοποιώντας ένα χωνί, βάζω όλα τα υλικά. Αλεύρι, αλάτι, λάδι, αυγά, γάλα.
  2. Κλείνω καλά το μπουκάλι και ανακινώ καλά ώστε όλα τα υλικά να ανακατευτούν και να σπάσουν οι σβόλοι.
  3. Βάζω το τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνω το μείγμα απευθείας από το μπουκάλι.
  4. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να προετοιμάζω τις ζύμες από το βράδυ και το πρωί να φτιάχνω πρωινό σε 5 λεπτά.
  5. Δεν λερώνω επιπλέον σκεύη, ούτε καν τον πάγκο της κουζίνας.
  6. Οι ζύμες μπορούν να διατηρηθούν για 3-4 ημέρες στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλω να τις χρησιμοποιήσω, ανακινώ καλά και… βουρ για τηγάνι.

Υλικά για 8-10 κρέπες
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για 18-20 pancakes
1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *