destination taste!

EASTER DREAMS!

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Το τσουρέκι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Πάσχα. Σε συνδυασμό με την γλύκα της σταφίδας αλλά και τα τραγανά αμύγδαλα είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Το γλάσο θα του δώσει γυαλάδα και γιορταστική εμφάνιση.

ΜΠΡΙΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΜΠΡΙΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Τσουρέκια έχετε δοκιμάσει πολλά, σίγουρα όμως, όχι με σοκολατένιο ζυμάρι και γλάσο καραμέλας. Ακολουθήστε κατά γράμμα τους χρόνους φουσκώματος γιατί εκεί είναι όλο το μυστικό.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

Εύκολο τσουρέκι χωρίς ζάχαρη (περιέχει ελάχιστη μόνο για το χρώμα). Είναι ελαφρύ και μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κράνμπερις με άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, ανανά, σύκα…

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.


ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

Μπορεί το αρνάκι στη σούβλα ή στο φούρνο να είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας, παρ’ όλ’ αυτά μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας απαιτεί ώρες στο ψήσιμο. Σίγουρα, για το πασχαλινό τραπέζι, οι καλεσμένοι μαζεύονται από νωρίς, άρα, χρειάζονται κάποια μεζεδάκια που να «ξυπνήσουν» την…

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου. Παλαιοτέρα οι γυναίκες, κατά το έθιμο ζύμωναν ειδικά ψωμάκια, τα «Λαζαράκια» , στα οποία έδιναν το σχήμα ανθρώπου, σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις αγιογραφίες. Τα  «Λαζαράκια»  ή «Λαζάρηδες» ή «Λαζαρούδια»  …

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο αυστηρή και αυτή που μας προετοιμάζει για την ημέρα της Ανάσταση. Μπορεί να είναι η πιο δύσκολη αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι και μονότονη.  Η επιλογή μου σε ορεκτικά, κυρίως και γλυκά είναι αυτά που συνηθίζω να φτιάχνω…

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα δίχως μεζέδες από συκωταριά: κοκορέτσι, σπληνάντερα, γαρδούμπες, μαγειρίτσα, συκωταριά στο τηγάνι και αναρίθμητες άλλες λιχουδιές είτε τοπικές είτε αγαπημένε απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Η συκωταριά ετοιμάζεται με πολλούς τρόπους: στη σούβλα (κοκορέτσι), στο φούρνο (γαρδούμπα), στο τηγάνι, στην κατσαρόλα…

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και πουλερικών στην Κρήτη. Κύριο μέλημά τους είναι να προσφέρουν αγνά, αυθεντικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης, τα οποία παράγονται με σεβασμό προς τη φύση. Θέλετε όλη η αγνότητα της φύσης στο τραπέζι σας; Το μόνο…

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ 35°N… Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ 35°N… Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η τσικουδιά, ταπεινή από τα γεννοφάσκια της, φτιαχνόταν από τα υπολείμματα των σταφυλιών της Κρήτης, ποικιλίες πανάρχαιες. Ήταν γιατρικό, το καλωσόρισμα, έναρξη για να φας, έναρξη για να γιορτάσεις, έναρξη για να κουβεντιάσεις. Ήταν σημάδι λήξης, μετά από την κούραση της ημέρας, μετά το φαγητό,…

ΠΩΣ ΒΑΦΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ

ΠΩΣ ΒΑΦΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός αλλά έκρυβε μέσα του τη ζωή. Η παράδοση θέλει τα αυγά βαμμένα με έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά τα…

ΠΟΙΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

ΠΟΙΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρα στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων ζύμης χαρίζει σε 10 φίλους του dinanikolaou.gr (5 νικητές από Facebook & 5 νικητές από Instagram), διάφορα φρέσκα προϊόντα για τις αλμυρές και γλυκές, πασχαλινές δημιουργίες. Οι τυχεροί νικητές που κέρδισαν είναι: Instagram Tasi Kokkala Anastasia…

GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS (GIWA) – AND THE WINNER IS…

GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS (GIWA) – AND THE WINNER IS…

2nd GIWA ceremony : 14 Ελληνίδες παρέλαβαν το βραβείο τους σε μία γιορτή αφιερωμένη στις γυναίκες αυτές που διαπρέπουν παγκοσμίως για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα. Μια βραδιά γεμάτη έμπνευση, επιτυχία και συγκίνηση. Στην εντυπωσιακή τελετή απονομής που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ERT WORLD και διαδικτυακά…

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος…

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν μικρά και τακτικά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν ακολουθούμε ένα…

AND THE GIWA GOES TO…

AND THE GIWA GOES TO…

2nd GIWA awards powered by Aphrodite Hills : Στις 11 Απριλίου η εντυπωσιακή τελετή απονομής των βραβείων  Η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ERT WORLD και διαδικτυακά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX  στο https://www.ertflix.gr/ertworld-live/ την Κυριακή 11 Απριλίου,…


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ!

ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

Τα άφθονα κόκκινα αυγά που έχουμε τις ημέρες του Πάσχα, μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για νόστιμες και εύκολες συνταγές. Διατηρείστε τα βαμμένα αυγά στο ψυγείο και ετοιμάστε συνοδευτικά πιάτα, ντιπ ή σαλάτες. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και με τη βοήθεια της φαντασίας σας χαρείτε τα!

Ορεκτικά
Αυγά γεμιστά με αντσούγιες
Σε ένα μπολ λιώνω με πιρούνι τους κρόκους από 8 αυγά σφιχτοβρασμένα. Τους ανακατεύω με 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάππαρη, 4 ψιλοκομμένα ραπανάκια και 2 φιλετάκια αντσούγιας πολτοποιημένα. Προσθέτω 3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Νοστιμίζω το μείγμα με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρικαι λίγη γλυκιά πάπρικα. Το μοιράζω στακομμένα αυγά, στα οποία έχω αφήσει το ασπράδι. Πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψιλοκομμένο άνηθο.
Μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος τοποθετώ τα αυγά στο ψυγείο.

Αυγά γεμιστά με σπιτική τυροκαυτερή
Μπορώ ακόμη να γεμίσω τα αυγά με τυροκαυτερή την οποία θα φτιάξω με 1 πράσινη πιπεριά με βγαλμένα σπόρια και κομμένη σε ροδέλες και 1 μικρή, καυτερή πιπερίτσα που θα της έχω επίσης βγάλει τα σπόρια.
Θα βάλω τις πιπεριές σε ένα μίξερ, θα προσθέσω 200 γρ. τυρί φέτα, 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτικαι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Θα αφήσω να δουλευτούν στο μίξερ για μερικά δευτερόλεπτα και θα πάρω έναν πολτό, στον οποίο θα προσθέσω τους κρόκους 8 σφιχτοβρασμένων αυγών και θα ανακατέψω καλά. Με το καινούριο μείγμα θα γεμίσω τα ασπράδια που είναι κομμένα στη μέση και θα τα σερβίρω αφού τα πασπαλίσω με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος).

Dip & Σάλτσες
Dip με ροκφόρ
Από την άλλη μπορώ να πολτοποιήσω ολόκληρο το αυγό και να προσθέσω ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο γιαούρτι και να φτιάξω ωραία ντιπ, με τα οποία θα σερβίρουμε το απεριτίφ, μαζί με μπαστουνάκια λαχανικών (σέλερι, καρότα, κουνουπίδι) ή κριτσίνια ή τσιπς πατάτας και καλαμποκιού.

Dip με καπνιστό σολομό
Ωραία ντιπ φτιάχνω ακόμη με 4 πολτοποιημένα σφιχτά αυγά, 1/2 φλιτζάνι καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο,3 κουτ. σούπας μαγιονέζα (καλύτερα σπιτική) και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί, καρυκεύω με μπόλικο πιπέρι και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Τα σερβίρω με μπαστουνάκια λαχανικών (καρότα, αγγούρι μπουκετάκια κουνουπίδι), κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί.

Σαλάτες
Σαλάτα με βραστά αυγά και φασολάκια
Βράζω σε αλατισμένο νερό 200 γρ. φασολάκια (κατεψυγμένα) μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζω αμέσως με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζω καλά. Πλένω και στεγνώνω καλά1 μαρούλι. Το κόβω σε μέτρια κομμάτια με τα χέρια και το βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, στην οποία προσθέτω τα φασολάκια. Κόβω 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκόβω 1/2 ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα) και τα ρίχνω στη σαλατιέρα.
Τέλος προσθέτω 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα σε φέτες και λίγες ελιές. Νοστιμίζω με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο, 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρυζοσαλάτα με αυγά
Ξεβγάζω 150 γρ. ρύζι basmati από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζω. Βράζω νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το ρύζι. Το βράζω για 12 – 14 λεπτά και το στραγγίζω καλά. Ζεσταίνω 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, κομμένα σε φετούλες. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνω και τα καρυκεύω με 1 κουτ. σούπας χοντροκοπανισμένο κόλιανδρο. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρω το καινούριο μείγμα σε μια σαλατιέρα. Κόβω 3 σφιχτοβρασμένα αυγά στα 8 και τα προσθέτω στη σαλατιέρα. Ρίχνω 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ελέγχω το αλατοπίπερο.Πασπαλίζω με 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Στο φούρνο
Αυγά με ζαμπόν γκρατινέ στο φούρνο
Ετοιμάζω πρώτα μια ελαφριά μπεσαμέλ: Ζεσταίνω 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτω 4 κουτ. αλεύρι ενώ ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ροδίσει το αλεύρι προσθέτω λίγο – λίγο 1/2 λίτρο γάλα. Μόλις η σάλτσα βράσει και πήξει, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και καρυκεύω μεαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεφλουδίζω 8 σφιχτοβρασμένα αυγά και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα στρώνω σε ένα ταψί λαδωμένο. Συνεχίζω με μια στρώση από φετούλες ζαμπόν (ή περισσεύματα ψαχνού από κοτόπουλο ψητό), πασπαλίζω με 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες. Τελειώνω με τη μπεσαμέλ και μια στρώση κεφαλοτύρι τριμμένο. Γκρατινάρω στο φούρνο για 10 – 15 λεπτά και σερβίρω αμέσως.

Αυγά στο φούρνο με ντομάτα και φέτα
Ετοιμάζω μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας σοτάροντας αρχικά 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.  Όταν ροδίσει προσθέτω 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν, σβήνω με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτω 1 φλιτζάνι ντοματάκια με το χυμό τους και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 7 λεπτά. Προσθέτω λίγο καυτερό μπούκοβο, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα και λίγη ξερή ρίγανη. Αλατοπιπερώνω.
Στρώνω 8 αυγά σφιχτοβρασμένα και κομμένα σε φετούλες σε ένα λαδωμένο ταψί και περιχύνω με τη σάλτσα ντομάτας. Βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.


Subscribe