προορισμός…γεύση!

σαρακοστιανα με μετρο

Μπορεί η περίοδος της Σαρακοστής να αποτελεί για πολλούς ευκαιρία για νηστεία και αποτοξίνωση του οργανισμού, ωστόσο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πολλά από τα Σαρακοστιανά εδέσματα αποτελούν μια βόμβα θερμίδων που μπορεί να τον οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Τι μαγειρεύω την Καθαροδευτέρα

Τι μαγειρεύω την Καθαροδευτέρα

Αν και η Σαρακοστή είναι μια περίοδος αυστηρής νηστείας, στο ξεκίνημά της, την Καθαροδευτέρα, μάς επιτρέπει να γιορτάσουμε νηστίσιμα μεν, γκουρμέ δε.

Φάτε μάτια... ψάρια!

Η χώρα μας είναι από τις πλουσιότερες σε ψάρια και θαλασσινά. Ψάρια πεντανόστιμα που μας δίνουν αμέτρητες συνταγές. Εδώ θα μάθετε τα πάντα τα ψάρια… πως να τα διαλέγετε, πότε είναι η εποχή τους, πως θα τα καθαρίσετε, πως θα τα μαγειρέψετε αλλά και έναν εύκολο τρόπο για να τα φιλετάρετε.

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ «ΣΚΑΜΠΙ»

Πώς μαγειρεύουμε τις γαρίδες σκάμπι;

Στην μαγειρική, ο όρος Scampi ξεκίνησε από έναν νορβηγικό αστακό που μοιάζει σε γεύση περισσότερο με την καραβίδα. Με τα χρόνια, scampi «μεταφράστηκε» ως μέθοδος παρασκευής θαλασσινών.

news

Καρναβάλι – “Cap St. George’s Hotel & Resort”!
Οινόραμα 2024: «Η έκθεση, πιο φρέσκια, ζωντανή και δυνατή από ποτέ, γιόρτασε τα τριάντα χρόνια της»
«Kurt Weill, Λυρικό καμπαρέ» | Βερολίνο‒Αθήνα‒Νέα Υόρκη | Νέα παραγωγή
«Μουσικό φεστιβάλ δήμου Μυτιλήνης 2024»
«Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν
“Posidonio Music Hall”

live laugh love... cooking!

Η γαστρονομία και ότι την περιβάλλει είναι ο κόσμος μου, είναι το πάθος μου...

press

Dina’s Daily recipes on youtube

Previous slide
Next slide