destination taste!

DONUTS ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΛΑΣΑ

DONUTS ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΛΑΣΑ

DONUTS ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΛΑΣΑ

: 12
: 20 min
: 7 min

Τα γνωστά αμερικάνικα donuts χωρίς το «βαρύ» τηγάνισμα. Στο φούρνο γίνονται πολύ αφράτα και ελαφριά που μπορείτε να τα τρώτε κάθε μέρα χωρίς ενοχές!

Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 115 γρ. κεφίρ
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πολύχρωμα ζαχαρωτά για την διακόσμηση
  • Για το λευκό και ροζ γλάσο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • 2-3 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το σοκολατένιο γλάσο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα donuts: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για μικρά donuts. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτω το κεφίρ, το αυγό, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 2 Κόβω την άκρη της και γεμίζω τις θηκούλες μέχρι τη μέση (θα φουσκώσουν αρκετά). Ψήνω στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω από τις θήκες και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Για το λευκό και ροζ γλάσο: Βάζω σε ένα μπολ την ζάχαρη και προσθέτω 2 κουταλιές γάλα. Ανακατεύω και αν χρειάζεται συνεχίζω να ρίχνω κουταλιές με γάλα για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Χωρίζω την ποσότητα σε 2 μπολάκια και στο ένα ρίχνω 2 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Για το σοκολατένιο γλάσο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Για την διακόσμηση: Βουτάω ένα ένα τα ντόνατς στα γλάσα της αρεσκείας μου και μετά με ένα πηρούνι τα διακοσμώ με διαφορετικό χρώμα γλάσου. Πασπαλίζω με χρωματιστά ζαχαρωτά και τα αφήνω σε σχάρα να στεγνώσουν.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe