destination taste!

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Δροσερό και πανεύκολο είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν έχετε μεγάλη φόρμα μπορείτε να φτιάξετε μια δόση κρέμας και 2 δόσεις ζελέ διαφορετικού χρώματος και γεύσης, π.χ. φράουλα-ανανά.

Υλικά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • 600 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ζελατίνη σκόνη (3 φακελάκια)
  • 240 ml νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεκινάω από το ζελέ φράουλας το οποίο φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία του. Το βάζω σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
  • Βήμα 2 Βάζω το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τη ζελατίνη. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι και βάζω σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσω το μείγμα να βράσει. Μόνο να ζεσταθεί για να ενωθούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Βγάζω με προσοχή τη φόρμα από το ψυγείο και με μια κουτάλα ρίχνω το ζελέ βανίλιας. Επαναφέρω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.