destination taste!

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

: 4
: 30 min
: 25 min

Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.

Υλικά
  • 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 200 γρ. σπαράγγια μικρά, τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το κρασί σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα όστρακα και τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 2 Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό της κατσαρόλας από ψιλή σίτα. Τον μετράω και αν είναι λιγότερο από 1 λίτρο συμπληρώνω με λίγο νερό.
  • Βήμα 3 Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και το φινόκιο και σοτάρω ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον σουρωμένο ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 8 λεπτά. Προσθέτω τα σπαράγγια και συνεχίζω το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Τέλος, προσθέτω τα αχνισμένα όστρακα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φρέσκο θυμάρι και σερβίρω ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Αν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε το βάρος από το σπανάκι και να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο ωραίο χορταρικό, όπως μυρώνια ή καυκαλίθρες.

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]



Subscribe