destination taste!

COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

: 12-13
: 15 min
: 10 min
           
: 45 min

Τα πιο εθιστικά cookies που έχετε δοκιμάσει. Μαλακά, αφράτα, γρήγορα και γεμιστά με λιωμένη πραλίνα… μμμ!!!! τέλεια! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Υλικά
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο άγλυκο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
  • λίγο κακάο για το τελείωμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι που πρώτα έχω μετρήσει ότι μπορεί να χωρέσει στην κατάψυξη.
  • Βήμα 2 Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω κουταλιές από την πραλίνα και τις βάζω επάνω στο ταψάκι. Κατόπιν βάζω το ταψί με τις πραλίνες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω την βανίλια και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ και το κακάο. Προσθέτω το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύω με χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Tυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 6 Χωρίζω τη ζύμη σε 12-13 μερίδες (ανάλογα το πόσες πραλίνες έχω). Χρησιμοποιώντας λίγο κακάο πλάθω μια μερίδα ζύμης σε μπάλα και την πιέζω να γίνει πλατιά. Τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι παγωμένης πραλίνας και ξαναπλάθω σε μπάλα, εγκλωβίζοντάς την στο κέντρο. Αφήνω τη μπάλα στη λαμαρίνα και συνεχίζω και με τα υπόλοιπα κομμάτια φροντίζοντας να τα βάλω αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
  • Βήμα 7 Ψήνω τα cookies στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε!



Subscribe