Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 20-25 cookies
: 15 min
: 30 min

Αρωματικά cookies που μπορούν να γίνουν και με ξύσμα λεμονιού.

Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 70 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το αυγό και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω εναλλάξ το μείγμα αλεύρου, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθούν.
  • Βήμα 4 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 5 Βάζω τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπισκοτάκια στο μέγεθος ένος καρυδιού (αν δεν έχετε σακούλα κόβετε κομματάκια από τη ζύμη με ένα κουτάλι).
  • Βήμα 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30΄ έως ότου ροδίσουν τα cookies.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.



Subscribe