Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ

COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ

COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ

: 15-18 cookies
: 30 min
: 15 min

Πεντανόστιμα cookies μπανάνας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους με τη γεύση τους. Η αμυγδαλόσκονη δίνει ντελικάτη υφή και έξτρα άρωμα.

Υλικά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα, λιωμένη στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φακελάκι (1 κοφτό κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε ζαχαροπλαστεία)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, τη λιωμένη μπανάνα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και την αμυγδαλόσκονη, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο και σχετικά σφικτό μείγμα.
  • Βήμα 3 Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και σχετικά ρηχό ταψί στρώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζω κουταλιές από το μείγμα στη λαδόκολλα, πιέζοντας πολύ απαλά, για να στρογγυλέψει λίγο το μείγμα. Βάζω τις κουταλιές σε απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους, για να έχουν χώρο να φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  • Βήμα 4 Ψήνω τα cookies για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω, τα ξεκολλάω προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τα αραδιάζω σε μια κρύα σχάρα. Τα αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσουν καλά.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]