Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

: 35 cookies
: 20 min
: 20 min

Μπισκότα που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια μας, αφού έχουν τις πιο αγαπημένες γεύσεις τους: Σοκολάτα και φιστικοβούτυρο.

Υλικά
  • Για τα cookies
  • 120 γρ. κουβερτούρα 55%, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, σε μέτρια κομμάτια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 βιολογικά αυγά, χτυπημένα καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. καλής ποιότητας σκόνη κακάο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για τη γέμιση
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου).
  • Βήμα 2 Προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα).
  • Βήμα 3 Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί, πιέζοντάς το λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πλατύνει.
  • Βήμα 4 Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Συνολικά φτιάχνω περίπου 35 cookies.
  • Βήμα 5 Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  • Βήμα 6 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το φιστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Παίρνω ένα cookie, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με το μείγμα φιστικοβούτυρου και το ενώνω με άλλο ένα cookie, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σερβίρω.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe