Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 20-25 cookies
: 15 min
: 25 min

Τα κλασικά cookies που όλοι λατρεύουν. Αφράτα με κομματάκια σοκολάτας. Τέλεια για τον καφέ ή για παιδικό πάρτι.

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης όσο να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω το μείγμα αλεύρου και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθεί. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Βήμα 3 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνω κουταλίες από το μίγμα και τις αραδιάζω στη λαμαρίνα.
  • Βήμα 4 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]