Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Clap The Restaurant Η Ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Clap The Restaurant Η Ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Το Clap the Restaurant φέτος αποκτά μια 100% ελληνική ταυτότητα. Μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό bistro ή νέα ελληνική ταβέρνα, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε στο χώρο του εστιατορίου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να εκφράσει τις ανησυχίες του για την ελληνική κουζίνα δίνοντας έμφαση στην παράδοση.

  • Σκορδαλιά αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και καυτερή πιπεριά
  • Τζατζίκι με πουρέ από ψητό σκόρδο και ντάκους από επτάζυμο
  • Ταμπουλέ με κουνουπίδι, αχλάδι και Μελίχλωρο Λήμνου
  • Λουκουμάδες αιγαιοπελαγίτικου μπακαλιάρου με τουρσί παντζάρι και κόκκινο κρεμμύδι
  • Λαχανοντολμάδες με κιμά κουνελιού, σάλτσα λεμονόχορτο και άγριο μάραθο
  • Μοσχαρίσια Γλώσσα στα κάρβουνα με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ κόκκινου μήλου και γλάσο φραγκόσυκου
  • Σπάλα αρνιού με ρεβυθάδα Σίφνου, ψημένη με γλυκό σκόρδο, λεμονόχορτο,
  • αλλά και μπριζόλα χοιρινή από φάρμα στα Τρίκαλα με τηγανητές πατάτες και πολίτικη σαλάτα, ή Σταβλίσια, ελληνικού μόσχου από την Βέροια, ψημένες στα κάρβουνα

θα είναι κάποια από τα πιάτα του μενού, το οποίο θα βασιστεί στην εποχικότητα, τις πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, πάντα σε μια άριστη σχέση ποιότητας τιμής.
Η κάρτα του Clap the Restaurant όμως, θα περιέχει και μια pre & after theater εκδοχή, με πιάτα όπως ελληνική ομελέτα με χωριάτικα βιολογικά αυγά, μοσχαρόσουπα, αλλά και «street» πιάτα, όπως ένα hot dog, από τα χέρια του σεφ, ένα ελληνικό burger και ανοιχτά sandwich με ψωμιά της Delifrance, που θα μπορεί να απολαύσει κάποιος όλη την ημέρα στα μπαρ του Ιδρύματος.
Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με κρασιά, μικρών κυρίως παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και μπύρες από μικρο-ζυθοποιίες.

Info: 
Clap the Restaurant
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γ’ όροφος (Θέα στην Ακρόπολη)
Ώρες: 7 – 12:30 καθημερινές
11 – 1:00 Σάββατο & Κυριακή
Πειραιώς 206 Ταύρος 177 78 Αθήνα
Τ: 2103411908Email: [email protected]
facebook: claptherestaurant
instagram: claptherestaurant


Related Posts

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που […]



Subscribe