CHUTNEY ΣΥΚΟΥ
Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018
Υλικά
- 600 ml νερό
- 2 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
- 80 ml ξύδι
- 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- ½ κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- ¼ κουτ. γλυκού κόκκους κόκκινου πιπεριού, σπασμένοι
- ¼ κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού, σπασμένους
- φλούδα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 150 γρ. τυρί Arla Havarti
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζουμε σε μια σωτέζα το νερό, το ξύδι και τα αποξηραμένα σύκα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Βήμα 2 Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη φλούδα πορτοκαλιού, τον μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και το μέλι.
- Βήμα 3 Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τον αργό βρασμό για άλλα 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα σύκα και δέσει ελαφρά το σιρόπι.
- Βήμα 4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Βήμα 5 Σερβίρουμε με μπλε τυρί Δανίας και Havarti.