destination taste!

CHEESECAKE COOKIES

CHEESECAKE COOKIES

CHEESECAKE COOKIES

: 12-13
: 15 min
: 12 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια ακόμα ιδιαίτερη εκδοχή του cheesecake με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου. Το φρέσκο τυρί κρέμα , που είναι το κύριο συστατικό της συνταγής, μας προσφέρει άφθονο ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ. Η βιταμίνη Α προστατεύει από μολύνσεις διατηρώντας υγιή την επιδερμίδα και τους ιστούς στο στόμα, το στομάχι, τα έντερα, το αναπνευστικό, το γεννητικό και ουροποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργιά των νευρικών, μυϊκών ιστών και του κυκλοφορικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα έχει αντιθρομβωτική, αντιπηκτική και νευροπροστατευτική δράση. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για τη λειτουργία πήξης του αίματος, ενώ η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Τέλος, η προσθήκη της κανέλας είναι το κλειδί για την θρεπτική ισορροπία των cookies αφού έχει αποδειχθεί πως λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού καθημερινά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, στην πέψη και στο ανοσοποιητικό.

Υλικά
  • 130 γρ. μπισκότα βουτύρου, θρυμματισμένα
  • 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 1 αυγό, χωρισμένο σε κρόκο και ασπράδι
  • 120 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα, Arla, μαλακωμένο
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το ασπράδι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Βήμα 5 Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης, πλάθω σε μπαλάκι, πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να γίνει πιο πλατύ και με το δάχτυλό μου κάνω μια λακούβα στο κέντρο. Τοποθετώ το μπισκότο στη λαμαρίνα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με τη ζύμη. Με ένα κουτάλι, γεμίζω με κρέμα τις λακουβίτσες και ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]