destination taste!

CHEESECAKE ΑΝΑΝΑ

CHEESECAKE ΑΝΑΝΑ

CHEESECAKE ΑΝΑΝΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 3 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Καταπληκτική παραλλαγή του κλασικού cheesecake από την αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου! Ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστέλλει τη φλεγμονή. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και σε μαγγάνιο. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει πάνω από το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης μαγγανίου που χρειάζεται το σώμα μας. Η παρουσία του βουτύρου, της κρέμας γάλακτος και του τυριού στη συνταγή την «αποθεώνει» διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α και σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D εκτός από το γεγονός ότι περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης συμβάλει και στη διαμόρφωση ενός πολύ ισχυρού ανοσοποιητικού.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 250 γρ. Μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα
  • 450 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, μαλακωμένο
  • 460 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 100 γρ. ζελέ ανανά
  • 240 ml νερό βραστό
  • 330 γρ. ανανά από κονσέρβα, καλά στραγγισμένο και ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, καλά παγωμένη
  • 2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ. Ισιώνω καλά για να είναι παντού ισόπαχη η βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω το ζελέ ανανά και το βραστό νερό. Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα και την μισή ζάχαρη άχνη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή). Προσθέτω το κρύο ζελέ και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μισό από το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Απλώνω από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-ζελέ και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 4 Για τη διακόσμηση: Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρούς ροζέδες στην επιφάνεια της τούρτας.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe