30΄ | 12΄ | 1 φόρμα με αφαιρούμενο πάτο, διαμέτρου 28 εκ. |
[printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη σος καραμέλας
|
Στρώνω στον πυθμένα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα βαθύ σκεύος, αναμειγνύω το βούτυρο σοφτ με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνω το μείγμα στη βάση της φόρμας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα. Φτιάχνω μπεν μαρί και λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα. Χτυπάω τα τυριά με τη βανίλια και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αποκτήσω ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας τα καλά. Ρίχνω το μείγμα των τυριών πάνω από τη παγωμένη βάση και παγώνω στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.Για να ετοιμάσω τη σος καραμέλας: Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις αλλάξει χρώμα το γάλα και πάρει αυτό της καραμέλας τότε αποσύρω από τη φωτιά. Ξεφορμάρω το γλυκό από τη φόρμα, το μεταφέρω σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνω με τη σος καραμέλας. Σερβίρω αμέσως. |