Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

: 8-10
: 20 min
: 50 min
           
: 30 min

Το τσιζκέηκ με δύο σοκολάτες, ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • Για τις κρέμες
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, ελαφρά χτυπημένη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • Για το γλάσο κακάο
  • 70 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το λευκό γλάσο
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 15 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. «Ντύνω» εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχουν διαρροές και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω στο μπλέντερ τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα το ισιώνω πιέζοντάς το για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω την κρέμα γάλακτος σε δύο μπολ, στο πρώτο βάζω την λευκή κουβερτούρα, σπασμένη και στο δεύτερο την μαύρη κουβερτούρα. Ζεσταίνω στα μικροκύματα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Χωρίζω το μείγμα του τυριού σε δύο μπολ και προσθέτω στον κάθε ένα τις λιωμένες σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά. Ξεκινάω να γεμίζω τη φόρμα με κουταλιές εναλλάξ από τα δύο χρώματα μέχρι να τελειώσουν.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω τη φόρμα με προσοχή σε ένα ταψί και γεμίζω το ταψί με βραστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας. Ψήνω για 45-50 λεπτά.
  • Βήμα 7 Βγάζω το cheesecake από το φούρνο. Θα πρέπει η περιφέρεια είναι είναι σφιχτή ενώ στο κέντρο του θα είναι πιο μαλακό. Το αφήνω να κρυώσει. Το ξεφορμάρω και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει καλά. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο και διακοσμώ με τα δύο γλάσα. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 8 Για το γλάσο κακάο: Βάζω το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθούν οι σβόλοι του κακάο. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει.
  • Βήμα 9 Για το λευκό γλάσο: Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτω την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Aφήνω το cheesecake με δύο σοκολάτες να κρυώσει.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Με την ίδια συνταγή για την κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε πορτοκαλόκρεμα, μανταρινόκρεμα ή ακόμη και με χυμό γκρέιπφρουτ.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Χορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.