Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

: 8-10
: 30 min
           
: 4 hr

Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.

Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
  • 240 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 250 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αγάρ αγάρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για την καραμέλα:
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 90 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 50 γρ. μπισκότα βρώμης με μέλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 100 ml κρέμα γάλακτος και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω το φυστικοβούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το μείγμα κρέμα-αγάρ αγάρ και δουλεύω μέχρι να ενωθεί. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 3 Για την καραμέλα: Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Σερβίρισμα: Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα. Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και πασπαλίζω. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρα στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων ζύμης χαρίζει σε 5 φίλους του dinanikolaou.gr, 5 τεμάχια φρέσκα φύλλα Ζύμης Ψαχνών. 1 Κρούστας φρέσκο 1 Χωριάτικο φρέσκο 1 Καταΐφι φρέσκο 1 Φρέσκια σφολιάτα με βούτυρο 1 Βηρυτού φρέσκο Facebook *Κάντε like στη σελίδα μας […]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, από το 1932 μας προσφέρει Ελληνικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας […]