Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Cheesecake με μπανάνες και κόκκινα φρούτα

Cheesecake με μπανάνες και κόκκινα φρούτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 1 τσέρκι 20 cm 4 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αθήνα
Υλικά Εκτέλεση
Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 ώριμες αλλά σφικτές μπανάνες
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Για τη σάλτσα με κόκκινα φρούτα

  • 500 γρ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μπράντι
Βάση: Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τη μαργαρίνη και ανακατεύω καλά, μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα. Στρώνω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. (ή σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου που έχω ακουμπήσει πάνω σε ταψί), πιέζοντάς το καλά ώστε να γίνει συμπαγές. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Κρέμα: Βάζω τη ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σταματάω το μίξερ, βγάζω το κάδο και ρίχνω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω 3 από τις μπανάνες, προσθέτω το μέλι και τις πολτοποιώ με ένα πιρούνι. Προσθέτω τον πολτό στο μείγμα του τυριού και ανακατεύω.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το χυμό λεμονιού. Στύβω τη ζελατίνη και τη ρίχνω στο ζεστό χυμό, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αδειάζω το χυμό στο μείγμα του τυριού, ανακατεύω ξανά και απλώνω το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση των μπισκότων.
Αφήνω το τσιζκέικ στο ψυγείο να πήξει για περίπου 4 ώρες. Όταν πρόκειται να σερβίρω, αφαιρώ τα τοιχώματα της φόρμας (ή τραβάω το τσέρκι προσεκτικά προς τα πάνω). Ρίχνω τη σάλτσα με τα κόκκινα φρούτα και σερβίρω.

Για τη σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τα κόκκινα φρούτα. Πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Σβήνω με το μπράντι και αφήνω τη σάλτσα στην άκρη.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe