Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

: 8-10
: 30 min
           
: 3 hr

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα αμυγδάλου, τριμμένα σκόνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τα μήλα
  • 3 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 500 ml Peleano A sparkling Tale, με αρώματα λουλουδιών και lime
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κομμάτι φλούδα λάιμ
  • Για την επιφάνεια
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 μήλο πράσινο
  • Χυμό από 1 λάιμ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα μήλα: Βάζω το Peleano σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτω την κανέλα, τον γλυκάνισο και τη φλούδα λάιμ και βάζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα μήλα και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζω τα μήλα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τα πιάσω. Κόβω το ένα μήλο σε μικρούς κύβους και τους αφήνω στην άκρη. Κόβω τα άλλα δύο μήλα σε κομμάτια και τα βάζω στο μπλέντερ. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το Peleano που έχω στην κατσαρόλα και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμη. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.
  • Βήμα 2 Για την βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, την πούδρα αμυγδάλου και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τη βάση στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 4 Για την επιφάνεια: Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ραντίζω με το χυμό λάιμ και τα αφήνω στην άκρη. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα πολτοποιημένα μήλα. Στολίζω με τις φέτες των φρέσκων μήλων και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το αιώνιο ζήτημα των Ελληνίδων νοικοκυρών… Τι θα μαγειρέψω αύριο για όλη την οικογένεια; Μια εύκολη, νόστιμη και απολύτως θρεπτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ…

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που χρειάζονται πιο πολύ προσοχή, όπως η σοκολάτα ή ακόμα και το […]