Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 6-8
: 20 min
           
: 2 hr

Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με αυτό. Θα γίνει υπέροχο!

Υλικά
  • Για την βάση
  • 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 6-7 μπεζέδες με άρωμα τριαντάφυλλο, θρυμματισμένους
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 3-4 μπεζέδες, σπασμένους σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Bάζω τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους θρυμματισμένους μπεζέδες σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να βραχούν τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια «λάσπη». Μοιράζω τα μπισκότα στα ποτήρια και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο τυρί. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Bγάζω τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνω με το κουτάλι λίγους σπασμένους μπεζέδες στο κέντρο του ποτηριού. Καλύπτω με την κρέμα και τα ξαναβάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω την μαρμελάδα με το σιρόπι τριαντάφυλλο και την μοιράζω στα ποτήρια. Διακοσμώ με κόκκινα φρούτα και σερβίρω.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]