Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

: 8-10
: 30 min
           
: 4 hr

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα:
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αγάρ αγάρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για την σάλτσα butterschotch:
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • Για την διακόσμηση
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. καραμελωμένα φυστίκια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο και «περνάω» από εκεί το μείγμα γάλα, αγάρ αγάρ, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα χοντρά κομμάτια που τυχόν υπάρχουν. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. Επαναφέρω τον κάδο στην κουζινομηχανή και βάζω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 3 Για την σάλτσα butterschotch: Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Για την διακόσμηση: Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω την καραμέλα, δημιουργώντας σχέδια. Την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει.
  • Βήμα 5 Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα butterschotch. Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και στολίζω το cheesecake. Σκορπίζω τα σπασμένα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει και έρχεται σιγά- σιγά το κρύο, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… […]