10΄ | – | 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε ένα μπολ βάζω τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Τα καλύπτω με καυτό νερό και βάζω τα 2 φακελάκια με το βιολογικό ρόφημα. Τα αφήνω να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύω καλά. Παίρνω 6 μεγάλα ποτήρια και τοποθετώ από μία φέτα τσουρεκιού στη βάση τους. Παίρνω 2-3 κουταλιές από το ζεστό ρόφημα που μουλιάζουν τα αποξηραμένα φρούτα και ραντίζω το τσουρέκι. Γεμίζω κατά τα ¾ του ποτηριού με την κρέμα γιαουρτιού. Στραγγίζω τα υπόλοιπα φρούτα σε ένα σουρωτήρι και τα πατάω καλά με ένα κουτάλι για να μισολιώσουν και να πάρουν μια μορφή μαρμελάδα. Καλύπτω την κρέμα γιαουρτιού με τα μισολιωμένα φρούτα και αφήνω τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρω. |