Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 6
: 30 min
: 1 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με την υψηλή προστασία των οστών και βέβαια με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος. Προέρχονται αφειδώς από πολλαπλά τρόφιμα που περιλαμβάνονται ως συστατικά στη συνταγή μας όπως είναι το αγελαδινό βούτυρο, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί Δανίας και από το ασπράδι των αυγών. Ιδιαίτερα τα αυγά ας μην ξεχνάμε ότι ξεχωρίζουν εκτός από την ποικιλία θρεπτικών συστατικών, και για τις πρωτεΐνες ανώτατου βιολογικού σκορ που προσφέρουν. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 150 γρ. παξιμάδια σταρένια, τριμμένα
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το στόλισμα
  • 20-25 ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα τριμμένα παξιμάδια και το βούτυρο μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό και λασπώδες μείγμα. Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ., επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το απλώνω να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού (τον πυθμένα μόνο).
  • Βήμα 2 Για τα ντοματίνια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ντοματίνια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Ραντίζω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι και τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών με το τυρί κρέμα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 4 Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα τυριών. Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνω την επιφάνεια και ξαναβάζω στο φούρνο. Ψήνω το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνω να κρυώσει τελείως. Ανοίγω με προσοχή το κούμπωμα του τσερκιού, το αφαιρώ, στολίζω με τα καραμελωμένα ντοματίνια και σερβίρω.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]