destination taste!

CHEDDAR SAUCE

CHEDDAR SAUCE

CHEDDAR SAUCE

: 6-8

Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Η ποσότητα είναι αρκετή, για μεγάλη παρέα…

Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 250 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 350 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ροδίσει και να γίνει μια απαλή πάστα. Προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω.
  • Βήμα 2 Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο και εναλλάξ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω λίγο τριμμένο τσένταρ. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και προσθέτω λίγο ακόμη. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, προσθέτωντας λίγο λίγο το τυρί γιατί αν το ρίξω όλο μαζί θα «ρίξει» την θερμοκρασία της κρέμας και θα σβολιάσει.
  • Βήμα 4 Τέλος, προσθέτω το πιπέρι και αλατίζω ανάλογα με το γούστο μου.
  • Βήμα 5 Σερβίρω τη σάλτσα ζεστή με τορτίγιες, κριτσίνια ή επάνω σε τηγανητές πατάτες.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά