Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CAKE POPS

CAKE POPS

CAKE POPS

: 30-32
: 20 min
: 30 min
           
: 3 hr 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Η βάση των κεικ ποπς είναι φυσικά το κέικ, παρασκευασμένο με αλεύρι, αυγό και βούτυρο. Το αλεύρι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (άμυλο), πρωτεΐνες (αλβουμίνες, σφαιρίνες, γλουτένη), περιέχει χαμηλή ποσότητα λίπους, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (κυρίως θειαμίνη), βιταμίνη Α (κυρίως καροτενοειδών) και βιταμίνη Ε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ανόργανα ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο. Το αυγό, εκτός από ποιοτικές πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά, περικλείει στο μικρό του μέγεθος πληθώρα σημαντικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, το ιώδιο και η χολίνη. Το βούτυρο, δεν περιέχει τρανς λιπαρά, είναι καλή πηγή ιωδίου σε υψηλά απορροφήσιμη μορφή, απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή και παράλληλα μας εφοδιάζει με βιταμίνης Κ2, η οποία εμποδίζει την τερηδόνα και χτίζει γερά δόντια και οστά. Για ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά επιλέξτε για topping μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα και κομμάτια φρούτων και ξηρών καρπών!

Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για γλυφιτζούρια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, το αυγό, τους κρόκους και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στερεά υλικά. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα για 2 ώρες να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το κέικ σε ένα μπολ και το θρυμματίζω. Προσθέτω το γάλα και την ζάχαρη άχνη και «ζυμώνω» μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν καλά.
  • Βήμα 4 Λιώνω τις σοκολάτες σε 3 μπολ, στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Απλώνω την χρωματιστή τρούφα σε ένα πιάτο. «Καρφώνω» κάθε ένα μπαλάκι με 1 ξυλάκι και τα βουτάω εναλλάξ στις σοκολάτες και τα μεταφέρω στο πιάτο με την τρούφα. Τα τοποθετώ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξουν οι σοκολάτες.

Related Posts

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.

CHEESECAKE ΑΝΑΝΑ

CHEESECAKE ΑΝΑΝΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Καταπληκτική παραλλαγή του κλασικού cheesecake από την αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου! Ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστέλλει τη φλεγμονή.