destination taste!

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

: 4
: 10 min
: 20 min

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

Υλικά
  • Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • Για την σάλτσα butterscotch
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την σάλτσα butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα.
  • Βήμα 2 Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Βήμα 3 Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Για τις μπρουσκέτες: Αλείφω τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο και τις αραδιάζω σε μια λαμαρίνα. Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 5 Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 6 Βγάζω το ψωμί από το φούρνο, μοιράζω τις μπανάνες και ραντίζω με την σάλτσα butterscotch.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Η ευωδιά του φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου δεν συγκρίνεται με κανένα μπαχαρικό. Είναι «ζεστό», φίνο και ντελικάτο, με πιπεράτη και γλυκιά μυρωδιά που χαρακτηρίζει κάθε συνταγή που θα το χρησιμοποιήσουμε. Αγορά & συντήρηση • Το αγοράζω πάντοτε ολόκληρο και ποτέ τριμμένο γιατί η φίνα ευωδιά του χάνεται […]

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.