destination taste!

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 14-15
: 30 min
: 30 min
           
: 2 hr 50 min

Αφράτα μπριοσάκια με ελάχιστη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με κάποιο ξηρό καρπό ή άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, κράνμπερις, αποξηραμένα μύρτιλα…

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
  • Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο, για το άλειμμα
  • Λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τη ζάχαρη, το αυγό, το σπορέλαιο, το γάλα και τη μαγιά διαλυμένη με τα δάχτυλα. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτω τελευταίο το αλάτι. Ζυμώνω για λίγα λεπτά μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη και την μεταφέρω σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 55×45 εκ. (η μακριά πλευρά προς το σώμα μου).
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω με μια σπάτουλα για να ενωθούν.
  • Βήμα 4 Με το ροδάκι της πίτσας κόβω περίπου ½ εκατοστό από την περίμετρο για να ισιώσω τις πλευρές. Αδειάζω το μείγμα στη ζύμη και το απλώνω με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Σηκώνω με προσοχή τη ζύμη μέχρι τη μέση και την διπλώνω καλύπτοντας την άλλη μισή, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 55×20 εκ. Κόβω με το ροδάκι σε 15 λεπτές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε ρολάκι και το τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 1 εκατοστό απόσταση. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν για 45-50 λεπτά.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C με αέρα. Αλείφω τα μπριοσάκια με λίγο γάλα και τα ψήνω για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) τα μπριοσάκια σε σχάρα και τα αλείφω με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζω με λίγο ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΤΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΤΕΣ

Τώρα το καλοκαιράκι τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Τι πιο νόστιμο, από μια πιτούλα ή μια τάρτα για να τα απολαύσουμε. Μπορούμε να τις φτιάξουμε από το βράδυ και να τις πάρουμε μαζί μας στη θάλασσα για ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα […]

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Οι μπάμιες είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό που δεν αρέσει σε όλους. Σας έχω μια εξαιρετική πρόταση για να τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι μαζί με ένα πικάντικο ντιπ πιπεριάς.



Subscribe