Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 14-15
: 30 min
: 30 min
           
: 2 hr 50 min

Αφράτα μπριοσάκια με ελάχιστη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με κάποιο ξηρό καρπό ή άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, κράνμπερις, αποξηραμένα μύρτιλα…

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
  • Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο, για το άλειμμα
  • Λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τη ζάχαρη, το αυγό, το σπορέλαιο, το γάλα και τη μαγιά διαλυμένη με τα δάχτυλα. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτω τελευταίο το αλάτι. Ζυμώνω για λίγα λεπτά μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη και την μεταφέρω σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 55×45 εκ. (η μακριά πλευρά προς το σώμα μου).
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω με μια σπάτουλα για να ενωθούν.
  • Βήμα 4 Με το ροδάκι της πίτσας κόβω περίπου ½ εκατοστό από την περίμετρο για να ισιώσω τις πλευρές. Αδειάζω το μείγμα στη ζύμη και το απλώνω με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Σηκώνω με προσοχή τη ζύμη μέχρι τη μέση και την διπλώνω καλύπτοντας την άλλη μισή, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 55×20 εκ. Κόβω με το ροδάκι σε 15 λεπτές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε ρολάκι και το τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 1 εκατοστό απόσταση. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν για 45-50 λεπτά.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C με αέρα. Αλείφω τα μπριοσάκια με λίγο γάλα και τα ψήνω για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) τα μπριοσάκια σε σχάρα και τα αλείφω με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζω με λίγο ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.