Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-9
: 15 min
: 30 min
           
: 40 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Υλικά
  • 250 ml γάλα, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή Γιώτης
  • 1 αβγό
  • 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή Fytro
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες Γιώτης
  • 150 γρ. cranberries
  • 100 ml σιρόπι βύσσινο Γιώτης
  • 1 κρόκο αβγού, χτυπημένος για το άλειμμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το μετρημένο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο φουντούκι, το αβγό, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το γάλα με την διαλυμένη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
  • Βήμα 3 Ρίχνουμε τα cranberries και την σοκολάτα και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στη ζύμη.
  • Βήμα 4 Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε εκεί για 2-3 λεπτά.
  • Βήμα 5 Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βύσσινο. Κλείνουμε τη ζύμη, εγκλοβίζοντας το σιρόπι και μεταφέρετε τα μάφινς στο ειδικό ταψάκι. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 7 Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 8 Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

Το αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων. Αυτό που όλοι το είχαμε βαφτίσει Βανίλια-Σοκολάτα και που όταν το έφτιαχνε η μαμά, μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.