destination taste!

BRIOCHE ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

BRIOCHE ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

BRIOCHE ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 6-8
: 20 min
: 30 min
           
: 2 hr 30 min

Είτε γεμιστά, είτε σκέτα τα κουλούρια αυτά θα τα λατρέψετε. Είναι πολύ αφράτα και μαλακά. Λίγη προσοχή χρειάζονται μόνο στην προσθήκη του βουτύρου που πρέπει να γίνει σε μικρές δόσεις.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 500 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια Μύλοι Δάκου
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 2 αυγά
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεμένο με 2 κουταλιές λιωμένο Lurpak, για το άλειμμα
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. λουκάνικο με μανούρι και ελιές Καλαμών, Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Μoτσαρέλα Arla, τριμμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω στο μίξερ τον γάντζο και ρίχνω στον κάδο το αλεύρι τσουρεκιού, την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί με τα υγρά συστατικά. Η ζύμη, σ’ αυτή τη φάση, θα είναι σκληρή και θα φαίνεται στεγνή.
  • Βήμα 2 Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτω το βούτυρο, 1 κομμάτι τη φορά. Προσθέτω το επόμενο μόλις το πρώτο κομμάτι ενωθεί στη ζύμη. Αφού προσθέσω όλο το βούτυρο, συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Περιστασιακά, σταμάτω το μίξερ και ξύνω τα τοιχώματα του κάδου, για να ενωθούν τα κολλημένα υλικά, στη ζύμη.
  • Βήμα 3 Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, γυρίζω την ταχύτητα σε μεσαία, και χτυπάω για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει κολλώδης, μαλακή και κάπως γυαλιστερή. Δυναμώνω την ένταση και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα. Πρέπει να ακούω τη ζύμη να κάνει έναν ήχο, καθώς χτυπάει στις πλευρές του κάδου. Δοκιμάζω τη ζύμη τραβώντας την. Θα πρέπει να τεντώνεται. Εάν φαίνεται υγρή και χαλαρή προσθέτω λίγο αλεύρι. Αν κόβεται καθώς την τραβάω, συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμη, όταν όλη η ζύμη, τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Βήμα 4 Για τα κουλούρια: Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης.
    Χωρίζω τη ζύμη σε 6-8 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν τα κουλούρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνω κορδόνια σχετικά χοντρά και με τον πλάστη τα πιέζω για να γίνουν πλατιά.
  • Βήμα 6 Γεμίζω κατά μήκος με τα υλικά της γέμισης και κλείνω καλά φτιάχνοντας ένα χοντρό κορδόνι. Βρέχω λίγο τις άκρες του και το ενώνω καλά.
  • Βήμα 7 Τοποθετώ τα κουλούρια στις λαμαρίνες και τα αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφω με το μείγμα αυγό-βούτυρο, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.



Subscribe