destination taste!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 4
: 30 min
: 20 min
           
: 1 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια υπέροχη ιδέα για vegan μπιφτέκια από την Ντίνα Νικολάου. Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια, τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω και για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Στη συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζονται μάλιστα με κόκκινη πιπεριά αυξάνοντας την απορρόφηση του. Ακόμα, αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καλίου, μαγγανίου και βιταμίνης Β1.Η βιταμίνη Β1 είναι σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών μας ικανοτήτων. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής διατροφικής αξίας, ενισχύοντας το vegan μπιφτέκι μας με θρεπτικά συστατικά και πολλά αντιοξειδωτικά. Το burger δεν ήταν ποτέ τόσο θρεπτικό! Καλή απόλαυση.

Υλικά
  • 1 συσκευασία μαυρομάτικα φασόλια, Μπάρμπα Στάθης 450 γρ.
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 500 ml νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω τον ζωμό λαχανικών, το μηλόξιδο και τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βράζω για 20 λεπτά. Προσθέτω το κρύο νερό και συνεχίζω το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Τα στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να μισοκρυώσουν.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το καρότο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 3 Βάζω στο μπλέντερ τα μισά φασόλια και τα μισά σοταρισμένα λαχανικά και πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αδειάζω τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτω τα υπόλοιπα φασόλια και λαχανικά. Προσθέτω τον λιναρόσπορο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4 Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και πλάθω 4-6 μεγάλα μπιφτέκια. Τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα για να σφίξουν καλά.
  • Βήμα 5 Λαδώνω καλά ένα σχαροτήγανο και το βάζω σε δυνατή φωτιά. Μόλις καπνίσει το λάδι βάζω τα μπιφτέκια σε μονή στρώση. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύω για 8-10 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe