Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

: 10 min
           
: 30 min

Παραλλαγές στη βασική ζύμη μπορούν να γίνουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, κίμινο, μαραθόσπορο ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.λπ.) ακόμα και συνδυασμό 2 διαφορετικών μυρωδικών και μπαχαριών.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και «δουλεύω» με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω να ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια ενιαία, απαλή ζύμη.
  • Βήμα 4 Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.

TΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

TΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες.



Subscribe