destination taste!

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

: 10 min
           
: 30 min

Παραλλαγές στη βασική ζύμη μπορούν να γίνουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, κίμινο, μαραθόσπορο ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.λπ.) ακόμα και συνδυασμό 2 διαφορετικών μυρωδικών και μπαχαριών.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και «δουλεύω» με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω να ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια ενιαία, απαλή ζύμη.
  • Βήμα 4 Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

ΜΠΑΡΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΥ

ΜΠΑΡΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΥ

Απίστευτα γρήγορο και νόστιμο σνακ που τα παιδιά θα το λατρέψουν. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μαρμελάδα σύκο, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι έχετε στο σπίτι.