destination taste!

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

: 6
: 20 min
: 1 hr
           
: 14 hr 30 min

Αφράτη babka με ένα διαφορετικό πέστο καρυδιού. Χρειάζεται λίγη υπομονή για το φούσκωμα της ζύμης αφού πρέπει να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο. Αυτή η διαδικασία θα του δώσει το υπέροχο αφράτεμα.

Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα
  • 120 γρ. αυγά (2 αυγά + 1 ασπράδι αυγού)
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 8-9 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
  • 1½ κουτ. σούπας ξερά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι…)
  • 180 γρ. γάλα
  • 135 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας γάλα, για το άλειμμα
  • Για το πέστο
  • 20 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καρύδια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο της κουζινομήχανης το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τα μυρωδικά και το γάλα και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Προσθέτω το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, δουλεύοντας συνεχώς τη ζύμη μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Αδειάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο, ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Βήμα 2 Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Βήμα 3 Για την babka: Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας με αλεύρι και αδειάζω τη ζύμη. Ανοίγω με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×40 εκ. Αδειάζω εκεί το πέστο και το αλείφω σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζω με τα 80 γρ. καρύδια και τυλίγω από την μακριά πλευρά σε ένα μακρύ ρολό. Μεταφέρω το ρολό σε ένα δίσκο και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Βήμα 4 Βγάζω το ρολό από την κατάψυξη και με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβω κατά μήκος σε 2 μακριές λωρίδες. Σταυρώνω μεταξύ τους τις λωρίδες και μεταφέρω την κοτσίδα σε μια μακρόστενη φόρμα (30×13 εκ.) βουτυρωμένη και στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα. Αλείφω την babka με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C με αέρα για 1-1,10 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.