destination taste!

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 45 min

Κλασικό, γαλλικό γλυκό, ιδιαίτερα μυρωδάτο και σιροπιαστό που φτιάχνεται με πάρα πολλές παραλλαγές. Εδώ, δίνουν την κλασική εκδοχή.

Υλικά
  • Για τους μπαμπάδες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. φρέσκια μαγιά, θρυμματισμένη
  • 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  • 7 βιολογικά αυγά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml) νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κρασοπότηρο (150 ml) ρούμι, άσπρο ή σκούρο
  • Για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • κερασάκια γλασέ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τους μπαμπάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και την αφήνω να μουσκέψει για 4 λεπτά. Την ανακατεύω καλά για να διαλυθεί και τη ρίχνω στο αλεύρι. Προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, για 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο για 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Μοιράζω το μείγμα σε 10 – 12 μικρά, ατομικά φορμάκια για κέικ (ή το αδειάζω σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση) και το ψήνω για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3  Για το σιρόπι: Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Για το σερβίρισμα: Βγάζω τα φορμάκια (ή τη μεγάλη φόρμα) από το φούρνο και αφήνω τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρω και τους μεταφέρω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους τρυπάω σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνω με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια, με ένα μαχαιράκι τους χαράζω οριζοντίως στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψω στα δύο) και τους γεμίζω με τη σαντιγί. Τους διακοσμώ με τα κερασάκια γλασέ, πασπαλίζω με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα […]