destination taste!

AROMATIC CAST

AROMATIC CAST

Μπορεί ένα ραντεβού με το ταίρι σας να περιλαμβάνει ένα καλό εστιατόριο, πολύ χορό σε κάποιο κλαμπ ή ακόμη και μια βραδιά σε καλοκαιρινό κινηματογράφο, όμως ένα ραντεβού στο σπίτι, σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε πιο κοντά. Οργανώστε ένα τέλειο πικνίκ στο σπίτι με την ίδιο τρόπο που θα το κάνατε και έξω. Στρώστε μια κουβέρτα, βάλτε χαλαρή μουσική και φτιάξτε όμορφες, λαχταριστές λιχουδιές για να συνοδέψτε ένα τέλειο κοκτέιλ.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το twisted old fashioned Aromatic Cast. Από το κοκτέιλ δε θα μπορούσε να λείπει το brand συνώνυμο της περιοχής του Cognac, το “Remy Martin VSOP”. Ο συνδυασμός του με το γλυκό κρασί του Οινοποιείου Σιγάλα, “Απηλιώτη” και η πινελιά από ανθόνερο, δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι σε κελάρια και συνδυάζεται τέλεια με φαγητό.
Με γνώμονα το Aromatic Cast, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να τα συνοδέψετε με τερίνα κοτόπουλο με ραζ ελ χανούτ και κρούστα φυστικιού αλλά και να τελειώσετε με τραγανά σαμπλεδάκια με κανέλα και ανθόνερο.

AROMATIC CAST
1
person
50ml Remy Martin V.S.O.P Cognac
25ml Απηλιώτη Σιγάλας
2 dashes flower water
Γαρνιτούρα Φλούδα πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά, σερβίρουμε χωρίς πάγο. Ποτήρι old fashioned

REMY MARTIN VSOP: Με χρώμα ζωηρό χρυσαφί, αρώματα και γεύσεις κυρίως βανίλιας, καλοκαιρινών φρούτων, ειδικά ώριμων αχλαδιών και βερίκοκων, και νότες αρωμάτων βιολέτας, διακρίνεται για τη μεταξένια υφή του και το ισορροπημένο του τελείωμα.

 

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΑΖ ΕΛ ΧΑΝΟΥΤ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Προετοιμασία: 30´    –    Ψήσιμο: 1 ώρα    –    Αναμονή: 3 ώρες    –    Μερίδες: 8-10

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
40 γρ. αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρούστα
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σκόνη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
Στεγνώνω καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα κόβω σε κύβους των 2 εκ. Βάζω τη μισή ποσότητα στο μούλτι (ή στον επεξεργαστή) και τα αλέθω. Αδειάζω το αλεσμένο μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τα αυγά, τα φυστίκια, το ρας-ελ-χανούτ, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Φορώντας γάντια «ζυμώνω» τα υλικά για να ενωθούν καλά.
Λαδώνω ελαφρά μια τετράγωνη φόρμα για τερίνα 20×20 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα. Πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει συμπαγές και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Τοποθετώ την τερίνα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω με νερό μέχρι τη μέση της τερίνας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω την τερίνα από το ταψί με το νερό, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και γέρνω με προσοχή το σκεύος για να στραγγίξω όσα υγρά έχουν δημιουργηθεί από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, τοποθετώ επάνω ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. κουτί, πιάτο, ή κονσέρβα) και το αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες.
Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα και αλείφω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με τα αλεσμένα φυστίκια φροντίζοντας να κολλήσουν καλά στην επιφάνεια και στα πλάγια.

 

ΣΑΜΠΛΕΔΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΝΕΡΟ

Προετοιμασία: 20´    –    Ψήσιμο: 15-20´    –    Αναμονή: στο ψυγείο 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ
140 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
30 ml ανθόνερο
50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και το ανθόνερο και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αμύγδαλα.
Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω τα σαμπλεδάκια για 15-20 λεπτά. Αφήνω τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη.

#remymartincognac #remymartin #vsop #mixology #ktimasigalas


Subscribe