Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 1 hr
Υλικά
  • 6 αρνίσια κότσια
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • Για την πολέντα
  • 240 γρ. πολέντα
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών
  • 160 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα κότσια σε ένα μπολ πασπαλίζω με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω το δεντρολίβανο, τον μαραθόσπορο και το τριμμένο σκόρδο και κάνω μασάζ στα κότσια. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω τα κότσια σε μονή στρώση και τα ροδοκοκκινίζω ολόγυρα. Τα βγάζω με μια λαβίδα και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, το αλεύρι, την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύω μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι και προσθέτω το κρασί και τις ντομάτες. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τον ζωμό, αλατοπιπερώνω και μόλις πάρει βράση επαναφέρω τα κότσια σε μονή στρώση και τα πιέζω για να βυθιστούν στη σάλτσα. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κοτσιών).
  • Βήμα 4 Για την πολέντα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών, αλατίζω (αν είναι ήδη αλατισμένος δεν προσθέτω άλλο αλάτι) και το αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω την πολέντα πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα να ενσωματωθεί στο ζωμό. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η πολέντα. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το τυρί, το βούτυρο και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω και σερβίρω.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Related Posts

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με…



Subscribe