destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr 45 min

Αντί για αρνάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι. Και τα δύο «σηκώνουν» αρκετό σκόρδο, ωστόσο αν δεν μας αρέσει μειώνουμε την ποσότητα.

Υλικά
  • 1 ολόκληρο αρνίσιο μπουτάκι, με το κόκαλο, κατά προτίμηση από αρνάκι γάλακτος, με βάρος περίπου 2 κιλά
  • 1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε, διαλέγετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους, κομμένες στη μέση)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα με μέλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ελάχιστες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • σκελίδες από 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 2 - 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα: Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα δουλεύω καλά, μέχρι να ετοιμάσω ένα παχύ πολτό.
  • Βήμα 2 Για το αρνάκι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το μπουτάκι. Το τρίβω καλά με μπόλικο αλατοπίπερο και στη συνέχεια το αλείφω παντού με τη σάλτσα, τρίβοντας το με τα χέρια μου. Το βάζω σε ένα ταψί, γύρω του βάζω τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό (όχι επάνω στο κρέας) και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ή χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω το μπουτάκι για 1½ ώρα. Στη συνέχεια σκορπίζω στο ταψί τα φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.



Subscribe