Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

: 6-8
: 20 min
: 30 min

Κέικ των «αγγέλων» που μοσχομυρίζει φρεσκάδα! Αέρινο και πολύ ελαφρύ με άρωμα τριαντάφυλλο. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φραμπουάζ με κεράσια, φράουλες, μύρτιλλα... αλλά κρατήστε το ροδόνερο.

Υλικά
  • 120 γρ. φρέσκα φραμπουάζ
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 275 γρ. ζάχαρη
  • 12 ασπράδια αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 2 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • Για το γλάσο & την διακόσμηση
  • 320 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • 55 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. φραμπουάζ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Bάζω τα φραμπουάζ σε ένα μπολ και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Σουρώνω σε ψιλή σίτα και κρατάω το χυμό τους. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 55 γρ. από την ζάχαρη.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτω το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη (20 γρ.) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα.
  • Βήμα 4 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ροδόνερο και τα στερεά υλικά, κοσκινίζοντάς τας μέσα στον κάδο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 5 Σε ένα μικρό μπολ βάζω το 1/3 τη ποσότητα του μείγματος και προσθέτω το χυμό των φραμπουάζ. Ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στο κέντρο, διαμέτρου 25 εκ. Ισιώνω απαλά και προσθέτω το ροζ μίγμα και επίσης ισιώνω.
  • Βήμα 7 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 8 Για το γλάσο και το σερβίρισμα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την άχνη, το ροδόνερο και το χυμό λεμονιού, τον οποίο προσθέτω σταδιακά μέχρι να φτιάξω ένα απαλό γλάσο. Απλώνω το γλάσο επάνω στο κέικ και στολίζω με τα φραμπουάζ. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

Οι πρώτες κολοκύθες έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι από τα λίγα λαχανικά που μπορούν να αξιοποιηθούν και σε αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές. Σας δίνω τις αγαπημένες μου συνταγές για να την απολαύσετε… Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή Στραπατσάδα με κολοκύθα […]

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.