Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

: 4
: 20 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία σαλάτα που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό, πρωτεΐνες υψηλές βιολογικής αξίας για ανθεκτικούς μυς και φυτικές ίνες για σωστή εντερική λειτουργία! Επιπλέον, τα λαχανικά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Tέλος, το τυρί μας προσφέρει και ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον οργανισμό που αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών.

Υλικά
  • 100 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 100 γρ. κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. καρότο, τριμμένο
  • Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 45 γρ. μουστάρδα, με κόκκους
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 120 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σαλάτα: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζω σε μια μεγάλη, φαρδιά και βαθιά πιατέλα –αποφεύγω τις σαλατιέρες και τα μεγάλα μπολ γιατί όλο το πυκνό ντρέσινγκ θα πάει στον πυθμένα.
  • Βήμα 2 Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το ξίδι, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν καλά. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, ώσε να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βήμα 3 Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe