destination taste!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4
: 40 min
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια καταπληκτική vegan εκδοχή του αγαπημένου στιφάδου…με αγκινάρες! Η διατροφική αξία του πιάτου είναι ιδιαίτερα υψηλή και αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει. Συγκεκριμένα, οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, καλύπτοντας το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε ποσότητα 100 γραμμαρίων. Έτσι ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας προστατεύουν από τις εποχιακές ιώσεις. Ακόμα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Από την άλλη τα ντοματίνια, αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου. Τέλος, τα κρεμμυδάκια περιέχουν πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, μερικές από τις οποίες παρουσιάζουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Υλικά
  • 1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης 750gr
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζω για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και ανακινώ μέχρι να λιώσει και να καραμελώσουν.
  • Βήμα 3 Αδειάζω τα κρεμμυδάκια σε μια γάστρα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω τις αγκινάρες και τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρω κι αυτά στη γάστρα και προσθέτω τα φρέσκα ντοματίνια, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο.
  • Βήμα 4 Αλατοπιπερώνω και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και σερβίρω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.