destination taste!

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

: 2 βάζα
: 20 min
: 10 min

Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις καλοκαιρινές μαζώξεις για ούζο με μεζέ. Σερβίρετέ τα σκέτα με λίγο ελαιόλαδο, απλώστε τα σε φρεσκοψημένο ψωμί για να φτιάξετε μπρουσκετούλες με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ή ψιλοκόψτε τα σε σαλάτες με γιαουρτένιες βινεγκρέτ.

Υλικά
  • 1 κιλό αμπελοβλάσταρα
  • 300 ml νερό
  • 700 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες, σπασμένες
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρια ολόκληρα, ανάμεικτα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα αμπελοβλάσταρα από τους χοντρούς και σκληρούς βλαστούς και τα πλένω καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Βήμα 2 Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω τα αμπελοβλάσταρα, τα πιέζω λίγο με ένα πηρούνι για να βυθιστούν και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τα βλαστάρια με τσιμπίδα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Βάζω σε ένα μπολ το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω το μετρημένο νερό και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Βήμα 5 Ανοίγω δύο μεγάλα αποστειρωμένα βάζα και γεμίζω με αμπελοβλάσταρα μέχρι τη μέση. Ρίχνω από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο και μοιράζω τα πιπέρια. Ισομοιράζω και τα υπόλοιπα αμπελοβλάσταρα στα βάζα και γεμίζω με το μείγμα του ξυδιού σταματώντας 2 εκατοστά πριν το χείλος των βάζων. Μοιράζω όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να γεμίσουν τα βάζα και κλείνω καλά.
  • Βήμα 6 Αφήνω τα βάζα σε δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες.

Related Posts

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αυτή την εποχή, περισσότερο παρά ποτέ ξεκινάει το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και επομένως της δίαιτας. Τα περιττά κιλά του χειμώνα μπορούν τώρα να φαίνονται πιο έντονα και το άγχος της «φιγούρας μπικίνι» γίνεται «εμμονή». Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας […]

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.



Subscribe