ΑΓΓΟΥΡΙ

Τζατζίκι με δυόσμο
Τζατζίκι με δυόσμο
 10΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
 15΄ –  4 – 6 μερίδες 15΄ – 20΄   Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και...
Περισσότερα →
Γκασπάτσο λευκό
Γκασπάτσο λευκό
 30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια....
Περισσότερα →
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
10΄  – 4 μερίδες 30΄ – 40΄   Ιδανικό πιάτο για τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Αν θέλουμε τη σούπα ελαφρώς πιο χορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε μερίδα λίγα φρεσκοψημένα κρουτόν. Υλικά...
Περισσότερα →
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
15΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και...
Περισσότερα →
Αγγουράκια τουρσί
Αγγουράκια τουρσί
1 κιλό 15 ώρες   Θα είναι έτοιμα σε 4 – 6 εβδομάδες αλλά συνεχίζουν να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση εκεί για πολλούς μήνες. Είναι θαυμάσια σε σπιτική ρώσικη σαλάτα, σε χάμπουργκερ, σε σαλάτες,...
Περισσότερα →