ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
40΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 –...
Περισσότερα →
Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι,...
Περισσότερα →
Βολβοί ξυδάτοι
Βολβοί ξυδάτοι
30΄ 1 ώρα   Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
45΄  45΄ – 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε...
Περισσότερα →
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
40΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Απογειώνουμε το κλασικό μπριάμ με τη νοστιμιά του καραμελωμένου κρεμμυδιού και την υπέροχη ευωδιά του θυμαριού και, για περισσότερο «σώμα» και γεύση, προσθέτουμε μια καλή κρητική γραβιέρα....
Περισσότερα →
Αγκινάρες στιφάδο
Αγκινάρες στιφάδο
30΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι νόστιμο και νηστίσιμο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες αν σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα. Οι φρέσκες, όμως, έχουν άλλη γεύση!!! Υλικά Εκτέλεση 12 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες...
Περισσότερα →
Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες
Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες
15΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 6 – 8 ώρες   Φαγητό που παλιότερα ετοιμαζόταν σε ιδιαίτερες περιστάσεις, μερακλίδικο, δείγμα μαγειρικής δεξιότητας της κάθε νοικοκυράς.  Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο κουνέλι, με βάρος 1.500 –...
Περισσότερα →
Κουνέλι στιφάδο
Κουνέλι στιφάδο
15΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 6 – 8 ώρες   Συνταγή εμπνευσμένη από την κρητική παραδοσιακή κουζίνα  με το πορτοκάλι και τη σταφίδα να ακροβατούν σε γευστικές ισορροπίες. Όσο για την πολέντα, κατά...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια στιφάδο
Κεφτεδάκια στιφάδο
1 ώρα 25΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Ένα στιφάδο αλλιώτικο, εύκολο και γρήγορο, με κεφτεδάκια, έτσι για αλλαγή. Σερβίρετέ το στο κυριακάτικο τραπέζι, με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.  Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο κρασάτο με κοκκάρια
Κοτόπουλο κρασάτο με κοκκάρια
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Συνοδεύουμε το φαγητό με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή νιόκι, σπιτικά ή καλής ποιότητας έτοιμα, του εμπορίου. Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.100 γρ., χωρισμένο σε μερίδες...
Περισσότερα →