ΜΑΡΟΥΛΙ

Σαλάτα του Καίσαρα με αντσούγιες
Σαλάτα του Καίσαρα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες 30΄   Υπάρχουν αναρίθμητες παραλλαγές της σαλάτας του Καίσαρα, όλες όμως έχουν σαν βάση τον κρόκο αυγού (εδώ μελάτο, για τη  μαγιονέζα), το σκόρδο και τις αντσούγιες. Προσοχή στο αλάτι: οι...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η βαλεριάνα είναι ένα γευστικότατο σαλατικό, με μαλακά, στρογγυλά φύλλα, αρκετά σαρκώδη –τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα και λαϊκές αγορές αλλά και συσκευασμένη, σε πολλά μεγάλα...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
20΄ – 4 μερίδες –   Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με συνδυασμό από διάφορες ντομάτες, δηλαδή να αναμείξουμε τις απλές ντομάτες με πομοντόρια κομμένα στη μέση, με μικρές ντομάτες (από αυτές...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες –   Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο  ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε! Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα...
Περισσότερα →
Μαρουλόσουπα βελουτέ
Μαρουλόσουπα βελουτέ
 20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη! Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο και...
Περισσότερα →
Μαρουλοκεφτέδες
Μαρουλοκεφτέδες
1 ώρα 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200ºC. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμιση βιολογικές, με...
Περισσότερα →
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
1 ώρα 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ....
Περισσότερα →