ΜΑΝΙΤΑΡΙ

Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
20΄ 40΄ 6 μερίδες –   Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως τα αποξηραμένα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
40΄ – 4 μερίδες –   Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
30΄ – 4-6 μερίδες –   Αν θέλετε, αντικαταστήστε το μηλόξιδο και το μέλι με 2 κουταλιές σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι. Υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, συμβατικό και βιολογικό. Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια...
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Μανιτάρια φρικασέ
Μανιτάρια φρικασέ
20΄ 35΄ 4 μερίδες –   Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Όταν τελειώσει το 20λεπτο μαγείρεμα,...
Περισσότερα →
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν σας αρέσουν τα διάφορα μανιτάρια (πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να στεγνώσουν καλά στο σοτάρισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
20΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα διαθέσιμα και εποχικά λαχανικά, όπως αγκινάρες, φρέσκα κουκιά, πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τρυφερά φύλλα σπανακιού κ.ά. Για να γίνει πιο χορταστικό, αν θέλουμε...
Περισσότερα →
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
30΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες. Υλικά Εκτέλεση 50 ml ελαιόλαδο 150 γρ. πράσινα φασολάκια,...
Περισσότερα →
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για ιδιαίτερο άρωμα και γεύση μπορούμε να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο φουντουκέλαιο, το οποίο βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε απλό ελαιόλαδο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών
Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών
10΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας, μανιτάρια και δυόσμο
Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας, μανιτάρια και δυόσμο
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή τη συνταγή.  Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι...
Περισσότερα →
Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με ξερά μανιτάρια) με πέστο μαϊντανού
Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με ξερά μανιτάρια) με πέστο μαϊντανού
1 ώρα 15΄  6 μερίδες –   Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας,...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με μανιτάρια
Κριθαρότο με μανιτάρια
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ....
Περισσότερα →