ΝΤΟΜΑΤΑ

Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
30΄ 45΄ 6 μερίδες –   Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια μες στο χειμώνα! Τα ελληνικής καλλιέργειας ντοματίνια θερμοκηπίου είναι εξαιρετικά νόστιμα, σαν να βρίσκεστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό ντοματίνια, αρκετά...
Περισσότερα →
Πράσινο ντοματάκι τουρσί
Πράσινο ντοματάκι τουρσί
 1½ ώρα  15΄ για 3 κιλά 1 ώρα για να κρυώσει η άλμη Αναμονή για ωρίμανση: 20 – 25 ημέρες   Ακόμα και μέχρι τώρα το Δεκέμβριο, σε πολλές λαϊκές αγορές θα βρούμε πράσινα...
Περισσότερα →
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
30΄  45΄ 4 – 6 μερίδες –   Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε...
Περισσότερα →
Ντομάτες λιαστές
Ντομάτες λιαστές
 15΄  –  – 2 μέρες   Φτιάξτε τις δικές σας λιαστές ντομάτες τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι γλυκές και απολαύστε όλο το χρόνο λίγο από το καλοκαιρινό ήλιο στο πιάτο σας. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
10΄ – 2 μερίδες –   Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα», φτιάχνεται εύκολα και...
Περισσότερα →
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με συνδυασμό από διάφορες ντομάτες, δηλαδή να αναμείξουμε τις απλές ντομάτες με πομοντόρια κομμένα στη μέση, με μικρές ντομάτες (από αυτές...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
15΄ – 6 μερίδες –   Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
20΄  – 4 μερίδες –   Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
15΄ – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντοματόσουπα με κατίκι
Ντοματόσουπα με κατίκι
20΄ 18΄ 4 μερίδες –   Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες και ώριμες,...
Περισσότερα →
Ντοματόρυζο σκορδάτο
Ντοματόρυζο σκορδάτο
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με...
Περισσότερα →
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας,χωρίς να...
Περισσότερα →
Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι
Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι
20΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες –   Νόστιμο και νηστίσιμο «σκέτο από γιουβέτσι». Το ταχίνι δένει απόλυτα και δίνει γεύση Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. κριθαράκι μέτριο 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα,...
Περισσότερα →
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα...
Περισσότερα →