15´ 45´ 6 πατάτες – Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
1 ώρα 20΄ 6 μερίδες – Τα λουκάνικα Καλαμάτας μαζί με τα ψητά λαχανικά δίνουν γεύση και χρώμα στις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 6 μεγάλες πατάτες (όσο...
30΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες – Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα, για...
30΄ 40΄ 8-10 – Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας. Υλικά Εκτέλεση 750 γρ. πατάτες...
10΄ 40΄ 4 μερίδες – Νοστιμότατη σαλάτα που θα συνοδέψει κάθε ψητό κρέας ή ψάρι. Μπορούμε όμως να τη σερβίρουμε και σκέτη, σαν ελαφρύ πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μικρές πατατούλες, κατά προτίμηση βιολογικές,...
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες – Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι...
40΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες – Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο...
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες – Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά...
10΄ 40΄ – 45΄ 4 μερίδες – Αξίζει να έχουμε στην αυλή, το μπαλκόνι, ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου μερικά γλαστράκια με μυρωδικά, μεταξύ των οποίων και φασκόμηλο. Τα βελούδινα φρέσκα φύλλα του...
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Η κολοκύθα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε λαϊκές αγορές και υπαίθριους πάγκους. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο, καλό μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη χονδρή και σκληρή φλούδα...
10΄ 30΄ 4 μερίδες – Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
10΄ 45΄ – 55΄ 4 μερίδες – Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο...
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες – Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο....
45΄ 45΄ – 50΄ 4 – 6 μερίδες – Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε...
40΄ 40΄ – 50΄ 6 μερίδες – Αν θέλουμε να νοστιμίσουμε περισσότερο το φαγητό αυτό (ξεφεύγοντας λίγο βέβαια από τον όρο «λαδερό»), μπορούμε να ρίξουμε στη γάστρα 120 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον (ή σύγκλινο),...
30΄ 45΄ 6 μερίδες – Αν έχετε βαρεθεί τις τηγανητές πατάτες ή τις συνηθισμένες πατάτες φούρνου δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική προτάση με πρωτότυπο, εύκολο ψήσιμο και απίθανη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες...
30΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες – Υπέροχο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως (εφόσον έχει το ζαμπόν και το λαρδί) ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας. Αν δεν σας αρέσει...
45΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο...
15΄ 1ώ + 10΄ 6 – 8 μερίδες – Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο! Υλικά Εκτέλεση 10 – 12 μέτριου μεγέθους πατάτες, κατά...
35΄ Τηγάνισμα: 15΄ ή Ψήσιμο: 1 ώρα 4 – 6 μερίδες – Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και...
20΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες – Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό» και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις...
15΄ 55΄ 6 μερίδες – Στα μαγειρευτά φαγητά είναι καλύτερο να ρίχνουμε το πιο ντελικάτο φρέσκο μυρωδικό –εδώ το μάραθο- στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει το άρωμά του. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ....
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες – Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
50΄ 15΄ 4 μερίδες – Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά...
30´ 40´ (συνολικά) 4 μερίδες 30´ Μια παραλλαγή του δημοφιλούς ινδικού φαγητού, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας! Βρείτε τη σάλτσα tika masala και τα απαραίτητα μπαχαρικά της συνταγής, στα καταστήματα Marks &...