ΠΙΠΕΡΙΑ

Πιπεριές κέρατο τουρσί
Πιπεριές κέρατο τουρσί
 30΄ 25΄ για 2 κιλά   Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο. Υλικά...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα πιπεριάς
Μαρμελάδα πιπεριάς
10΄ 35΄ Για 1 βάζο –   Έχει τόσες πολλές χρήσεις αυτή η μαρμελάδα που θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε βινεγκρέτ για τις σαλάτες σας, σε μπρουσκέτες, σε μικρά μπολάκια και συνοδέψτε κριτσίνια...
Περισσότερα →
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση...
Περισσότερα →
Σπετζοφάι (Πήλιο)
Σπετζοφάι (Πήλιο)
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές....
Περισσότερα →
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
30΄ 40΄ 4 μερίδες –   Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
Περισσότερα →
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
Μπριάμ με μήλα
Μπριάμ με μήλα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές. Υλικά Εκτέλεση 2 μέτριες...
Περισσότερα →
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Δεν είναι τόσο η γέμιση που διαφέρει εδώ από τα κλασικά γεμιστά αλλά η γλύκα και η νοστιμιά της πιπεριές Φλωρίνης –ιδιαίτερα αν βρούμε αυθεντικές, η νοστιμιά των...
Περισσότερα →
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας,χωρίς να...
Περισσότερα →
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα...
Περισσότερα →