20΄ 40΄ Για 1 μέτρια πίτσα (6 – 8 κομματιών) 1 ώρα Η ζύμη αυτή είναι αφράτη, γλυκίζει ευχάριστα και εκτός από την πίτσα που σας προτείνω εδώ είναι τέλεια και για τα...
5΄ 30΄ Για 1 βάζο – Πανεύκολο ορεκτικό. Διατηρείται για 1 μήνα τουλάχιστον στο ψυγείο και μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια το ουζάκι ή την μπυρίτσα. Υλικά Εκτέλεση 10 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης 6 –...
30΄ 25΄ για 2 κιλά Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο. Υλικά...
10΄ 35΄ Για 1 βάζο – Έχει τόσες πολλές χρήσεις αυτή η μαρμελάδα που θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε βινεγκρέτ για τις σαλάτες σας, σε μπρουσκέτες, σε μικρά μπολάκια και συνοδέψτε κριτσίνια...
15΄ 15΄ – 20΄ 4 – 6 μερίδες 15΄ Καλοκαιρινό, δροσερό, γρήγορο… Το τέλειο ορεκτικό για να προετοιμάσει ένα γεύμα ή ως μεζεδάκι για να συνοδέψει το ούζο ή το τσίπουρο. Υλικά Εκτέλεση 500...
15΄ 40΄ 4 μερίδες – Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση...
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες – Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές....
10΄ 5΄ – 7΄ 6 μερίδες – Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και...
30΄ 40΄ 4 μερίδες – Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες – Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές. Υλικά Εκτέλεση 2 μέτριες...
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες – Δεν είναι τόσο η γέμιση που διαφέρει εδώ από τα κλασικά γεμιστά αλλά η γλύκα και η νοστιμιά της πιπεριές Φλωρίνης –ιδιαίτερα αν βρούμε αυθεντικές, η νοστιμιά των...
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες – Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας,χωρίς να...
15΄ 15΄ 4 μερίδες – Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη συνταγή. Το γιαούρτι και ο δυόσμος, είναι υλικά που τα επιλέγω γιατί μου δίνουν μια φρεσκάδα...
30΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες – Αν θέλετε να το σερβίρετε σαν κυρίως, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπυρωτό πιλάφι. Ως μεζές, χρειάζεστε απαραίτητα φρέσκο, ξεροψημένο, χωριάτικο ψωμί. Υλικά Εκτέλεση 400 ml λευκό ξηρό...
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες – Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα...