ΦΙΝΟΚΙΟ

Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
 50΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Το όξινο του πορτοκαλιού ισορροπεί τη δυνατή γεύση της μαραθόριζας. Σερβίρετέ την σε μικρά κομμάτια σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για την τάρτα 1 δόση ζύμης μπριζέ (περίπου...
Περισσότερα →
Σούπα βελουτέ με μαραθόριζα
Σούπα βελουτέ με μαραθόριζα
20΄ 40΄ 4 μερίδες –   Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
10΄ – 4 μερίδες –   Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκρέιπφρουτ...
Περισσότερα →
Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο
Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο
30΄ 50΄ 4 μερίδες –   Τώρα που είναι η εποχή τους μην τα προσπεράσετε. Τα χλωρά κουκιά ετοιμάζονται με πολλούς τρόπους αλλά τα γιαχνιστά και τα λεμονάτα είναι το καλύτερό τους μαγείρεμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →