ΧΟΡΤΑ

Αμπελοβλάσταρα τουρσί
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
20΄ 10΄ Για 2 μεγάλα βάζα 20-25 ημέρες   Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις...
Περισσότερα →
Χορτοπιτάκια εύκολα
Χορτοπιτάκια εύκολα
 10΄ 15΄-20΄ για 30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και...
Περισσότερα →
Σούπα βελουτέ με «χόρτα λαϊκής»
Σούπα βελουτέ με «χόρτα λαϊκής»
 45΄  35΄ – 40΄  4 μερίδες –   Φαγάκι-βάλσαμο, χειμωνιάτικο, νόστιμο, εποχικό, οικονομικό. Μια σούπα με όλη τη γεύση των χορταρικών της εποχής, ελαφριά αλλά χορταστική με την προσθήκη παξιμαδιού και γιαουρτιού (και τα δύο...
Περισσότερα →
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
45΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μοιάζει με σαλάτα αυτό το πιάτο αφού μάλιστα το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Αν δεν βρούμε σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, λάπαθα, σπανάκι ή ήμερα ραδίκια (π.χ. «ιταλικά»). Υλικά...
Περισσότερα →
Γίγαντες πλακί με χόρτα και φέτα
Γίγαντες πλακί με χόρτα και φέτα
2 ώρες 1ώ + 15΄ 4 μερίδες 12 ώρες   Διαλέξτε καλής ποιότητες γίγαντες (ελέφαντες) Πρεσπών που είναι πολύ βραστεροί και ιδιαίτερα νόστιμοι. Θα τους βρείτε σε καλά παντοπωλεία και αξίζει να τους αναζητήσετε για πραγματικά...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με πρασινάδες
Πλιγούρι με πρασινάδες
 10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε...
Περισσότερα →
Πέρκα με πορτοκάλι στο φούρνο και χόρτα τσιγαριαστά
Πέρκα με πορτοκάλι στο φούρνο και χόρτα τσιγαριαστά
20΄ 50΄ 6 μερίδες –   Ένα νόστιμο φαγητό, που το συνηθίζουν πολύ στην Κρήτη. Για τα «τσιγαριαστά» χόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή. Δοκιμάστε με λάπαθα, καυκαλήθρες, ζοχούς ή ότι άλλο σας...
Περισσότερα →